Πανελλήνιο Εφήβων: Περιστέρι – Ηράκλειο 95-46 (pics, vid)

Με εμφαντική νίκη ξεκίνησε το Περιστέρι στην Τελική Φάση του 49ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς επικράτησε της οικοδέσποινας ομάδας με 95-46.   

Το Ηράκλειο προηγήθηκε στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα (3-6, 1΄40΄΄), όμως το Περιστέρι όταν βρήκε ρυθμό ήταν ασταμάτητο και με ένα σερί 13-0 πέρασε μπροστά με 16-6 (4΄31΄΄). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους Κρητικούς, καθώς το σερί 23-0 από το Περιστέρι άνοιξε τη ψαλίδα του σκορ  με 49-17 (15΄14΄΄). Η μέγιστη διαφορά έφθασε στο +53 (95-42, 37΄07΄΄).

Δεκάλεπτα: 26-17, 63-26, 81-38, 95-46

Διαιτητές: Χριστινάκης, Γεράνιος, Τηγάνης 

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Φύτρος 10, Μπιλαλής 5(1), Μπέμπελος, Ντιπτσής 3, Μανιάς, Μαραγκουδάκης 1, Βλαχογιάννης 17(4), Μπουντούρης 18, Καμπερίδης 6, Φίλιππας 12, Ζούγρης 10, Σταυρακόπουλος 13(3).  

Ηράκλειο (Πετράκης): Κανατάκης 2, Γενιτσαρίδης 7, Σαραντουλάκης, Μουτάφης 2, Κουγιουμτζής 4, Μηλαθιανάκης 6, Λαμπράκης 6, Τσαγκαράκης, Βογιατζάκης, Κατσουρρί 14, Αλατσάκης, Μαρκάκης 3(1).

Για να διαβάσετε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Για να δείτε τον αγώνα πατήστε εδώ

Για να δείτε φωτογραφίες των αγώνων πατήστε εδώ

Δηλώσεις 

Κωνσταντίνος Παπαμάρκος (προπονητής Περιστερίου): «Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία. Θεωρώ ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου η ομάδα μπήκε λίγο νωθρά στο κομμάτι της άμυνας, ανεβάσαμε πάρα πολύ τα στάνταρτς μας στην άμυνα και νομίζω ότι το παιχνίδι έγινε με βάση τη δυναμική που έχουν οι δύο ομάδες πιο εύκολο για εμάς. Θεωρώ ότι βασικός λόγος ήταν η πίεσή μας στην άμυνα, από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά».   

Αναστάσιος Μπουντούρης (αθλητής Περιστερίου): «Πιστεύω ήταν ένα καλό ξεκίνημα. Μετά τους τελικούς στην Αθήνα έχουμε έρθει πολύ αποφασισμένοι εδώ. Συνεχίζουμε δυνατά και πάμε για τα υπόλοιπα ματς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».  

Αλέξης Πετράκης (προπονητής Ηράκλειο): «Η διαφορά δυναμικότητας ήταν ολοφάνερη. Είμαστε μια ομάδα παίδων ουσιαστικά. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κοντραριστούμε με την άλλη ομάδα σε θέματα physical game, δηλαδή πάνω από το στεφάνι παίζανε, σε δύναμη. Συνεχίζουμε εμείς, τα παιδιά κερδίζουν εμπειρίες, έχουν ένα πανελλήνιο σε ένα μήνα σίγουρα που θα περάσουνε. Ουσιαστικά εκεί στοχεύουμε».   

Γιώργος Βογιατζάκης (αθλητής Ηράκλειο): «Ήταν μια χρήσιμη εμπειρία και σαν ομάδα και για κάθε παιδί ξεχωριστά. Εδώ που έχουμε φτάσει είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για εμάς. Κοιτάμε να το ευχαριστηθούμε, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».