Καλαμπόκης: «Η μεγαλύτερη χαρά τα πρόσωπα των παιδιών»

Η Εθνική Παίδων έκλεισε τον πρώτο κύκλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 αήτττη μετά τη νίκη και επί της Πολωνίας και συνεχίζει για τη δύσκολη φάση των νοκ άουτ αναμετρήσεων με πρώτο αντίπαλο την Φινλανδία. Ο Γιάννης Καλαμπόκης γνωρίζει καλά πως η συνέχεια απαιτεί συγκέντρωση, αλλά δεν μπορούσε να σταθεί στα… δικά του παιδιά και σε ό.τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

«Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνω, είναι να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και την πρόοδο που έχουν κάνει σε όλη αυτή τη διαδικασία, σε αυτές τις 38 μέρες που είμαστε μαζί. Με τον τρόπο που αγωνίστηκαν απέδειξαν ότι σεβάστηκαν πάρα πολύ τη δουλειά και τον κόσμο που έκαναν. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους προς τους οποίους έχουμε μεγάλο σεβασμό, αυτό που κατάφεραν και που θέλαμε να συμβείν είναι να του πείσουμε ότι κανείς δεν αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά στο γήπεδο».

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων κάνει κι ένα βήμα πιο πέρα: «Αυτά αφορούν τον πρώτο κύκλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο ενθουσιασμός υπάρχει και θέλουμε να υπάρχει σε αυτή την ηλικία. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τα παιδιά αυτά να βγάζουν αυτή τη σπίθα, να ακτινοβολούν αυτή τη μαχητικότητα και να βλέπουμε τα πρόσωπάκια τους τόσο εκφραστικά και χαρούμενα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία και το νόημα του αθλητισμού και αυτό κρατάμε».

Ο Καλαμπόκης γνωρίζει πως έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες ενόψει μιας δύσκολης σειράς αγώνων: «Ναι, η συνέχεια είναι δύσκολη, πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσδοκίες που δημιουργήσαμε, συνεχίζοντας με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, αλλά και αυτοσυγκέντρωση. Γνωρίσουμε καλά πόσο εύκολο είναι το συναίσθημα και η λογική να εκτροχιαστούν σε αυτήν την ηλικία. Γι’ αυτό θα πρέπει να «προσγειωθούμε» γρήγορα και βήμα βήμα να συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα της πατρίδας μας».